Άρθρα

Πρόληψη και προστασία από το μελάνωμα: Ο ρόλος της αντηλιακής προστασίας

Το δερματικό μελάνωμα είναι μια επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος, η οποία εμφανίζεται με ολοένα αυξανόμενη συχνότητα τα τελευταία χρόνια. Προκαλείται από κακοήθεις βλάβες των μελανοκυττάρων, τα οποία παράγουν τη χρωστική ουσία του δέρματος, τη μελανίνη.

Η υπεριώδης ακτινοβολία, το ανοιχτόχρωμο δέρμα και ο μεγάλος αριθμός ελιών σε αυτό, είναι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης μελανώματος.

Η έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος εξασφαλίζει πλήρη ίαση, η πρόληψη όμως αποτελεί την καλύτερη λύση για την υγεία μας.

Έτσι, η αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία τις ώρες μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., η χρήση καπέλου, ο προστατευτικός ρουχισμός και η εφαρμογή αντηλιακών προϊόντων με SPF >25 είναι η καλύτερη προστασία που μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα μας.

Η MEY OF SWITZERLAND προτείνει το αντηλιακό γαλάκτωμα υψηλής προστασίας, MEY SUN EMULSION VERY HIGH PROTECTION SPF 50+.

 

MEY SUN EMULSION VERY HIGH PROTECTION SPF 50+ 100ML

Το αντηλιακό προϊόν MEY SUN EMULSION VERY HIGH PROTECTION SPF 50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία από την UV ηλιακή ακτινοβολία. Ο συνδυασμός αντηλιακών φίλτρων ευρέως φάσματος – UVA και UVB, βοηθά στην ελαχιστοποίηση των επιβλαβών επιδράσεων της ηλιακής ακτινοβολίας, όπως είναι το ερύθημα και η πρόωρη γήρανση. Η σύνθεση ενισχύεται από ένα μείγμα εκχυλισμάτων παράκτιων φυτών, τα οποία παρέχουν φυσική φωτο-προστασία:

Το εκχύλισμα παράκτιου χαμομηλιού (Tripleurospermum Maritimum Extract), με έντονη ενυδατική δράση, μειώνει τις γραμμές έκφρασης, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και των γλυκοζαμινογλυκανών και προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλεί η UVA ακτινοβολία.

Τα βλαστικά κύτταρα Κριτάμου (Crithmum Maritimum Callus Culture Filtrate) μειώνουν την παραγωγή της μελανίνης και ρυθμίζουν τον μηχανισμό χρώσης του δέρματος, βοηθώντας αποτελεσματικά την αντιμετώπιση των χρωματικών διαταραχών (πανάδες, καφέ κηλίδες κ.λ.π.). Προστατεύει από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που προκαλεί η UVB ακτινοβολία.