Άρθρα

Περιποίηση Σώματος

Η καθημερινή περιποίηση του σώματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μία ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα. Το εξωτερικό περιβάλλον, η εφίδρωση, τα ακατάλληλα ρούχα, καθώς και η φυσική τάση του οργανισμού, είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ξηροδερμία αλλά και άλλα προβλήματα στο δέρμα μας.

Η επιδερμίδα του σώματός μας, σε σχέση με το πρόσωπο, δε συγκεντρώνει επαρκείς σμηγματογόνους αδένες. Αυτό οδηγεί στην αφυδάτωση και την ξηρότητα, ενώ το δέρμα είναι εκτεθειμένο σε εξωτερικούς παράγοντες χωρίς κάποια φυσική προστασία.

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην περιποίηση του προσώπου. Ο λόγος είναι ότι τους περισσότερους μήνες του χρόνου το σώμα μας παραμένει ‘κρυμμένο’ κάτω από τα ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο, τα συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν δεν είναι -άμεσα- εμφανή. Έτσι η περιποίηση του σώματος αμελείται μέχρι να γίνει η καλοκαιρινή ‘υπενθύμιση’.

Ωστόσο, η επιδερμίδα του σώματός μας έχει ανάγκες όλο το χρόνο. Η καθημερινή περιποίηση είναι κρίσιμης σημασίας για να διατηρούμε ένα ενυδατωμένο δέρμα και να προλάβουμε δυσάρεστα μελλοντικά προβλήματα.

Κρέμα Ενυδάτωσης

Η σωστή ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην περιποίηση του σώματος. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση μία δερματολογικά ελεγμένη ενυδατική κρέμα. Ιδιαίτερα μετά το ντους, το δέρμα έχει προετοιμαστεί για να απορροφήσει και να αξιοποιήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα του δοθούν. Για την καλύτερη ενυδάτωση του σώματος, η MEY Cream Urea 15% είναι η ιδανική λύση. Δρώντας εντατικά, προσφέρει ενυδάτωση και προστασία από τους εξωγενείς παράγοντες, χάρη στο πολύτιμο ενυδατικό συστατικό Urea, ενώ δεν περιέχει parabens.

Προτιμήστε το Ντους από το Μπάνιο

Όσο απολαυστικό κι αν είναι ένα χαλαρωτικό μπάνιο, το δέρμα σας σίγουρα δε συμφωνεί. Παραμένοντας μέσα σε νερό υψηλής θερμοκρασίας για πολλή ώρα, αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος αφυδάτωσης τους δέρματος. Επιπλέον, οι ακαθαρσίες ανακυκλώνονται και τελικά δεν επιτυγχάνεται σωστός καθαρισμός του σώματος. Συνεπώς, θα πρέπει να προτιμάτε το ντους από το μπάνιο. Διαφορετικά, φροντίστε να παραμείνετε στο νερό λιγότερη ώρα (μέχρι 20 λεπτά) και προηγουμένως να έχετε πραγματοποιήσει έναν καλό καθαρισμό στο σώμα σας.

Καθαρισμός Σώματος Με Ειδικό Σαπούνι

Ο καλός καθαρισμός σώματος είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρούνται όλα τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα απαλλάσσεται από τις επιβαρυντικές εξωγενείς ακαθαρσίες. Χρησιμοποιείστε το υγρό καθαρισμού για πρόσωπο και σώμα MEY Fluide Nettoyant Doux με εκχύλισμα βρώμης. Προσφέρετε στο δέρμα σας την κατάλληλη καθαριότητα και αναζωογόνηση, απαλλάσσοντάς το από τους ρύπους που μπλοκάρουν τους πόρους.

Απολέπιση για το Σώμα

Κάντε ένα δώρο στην επιδερμίδα του σώματός σας με την απολέπιση (peeling) μία φορά την εβδομάδα. Η συγκεκριμένη διαδικασία βοηθάει στο να ανοίξουν οι πόροι και να ελευθερωθούν τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην εξωτερική επιφάνεια. Με την απολέπιση, το δέρμα αναζωογονείται και αποκτά λεία όψη και παράλληλα βοηθάει στην καλή απορρόφηση της ενυδατικής κρέμας.