Άρθρα

Eνυδάτωση προσώπου και σώματος

Ενυδάτωση προσώπου

Η ενυδάτωση του προσώπου θα ήταν καλό να βρίσκεται στη καθημερινή ρουτίνα όλων των γυναικών. Βοηθά στην υγιή όψη και στην απαλή αίσθηση του δέρματος. Παράλληλα, σε βάθος χρόνου η σωστή ενυδάτωση βοηθάει στην διατήρηση της ελαστικότητας, καθώς προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης. Ωστόσο, είναι αναγκαίο να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα, ώστε να αποκτήσετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα:

  • Προσδιορίστε τον τύπο του δέρματος σας

 

Πρώτού αγοράσετε κάποια ενυδατική ή καθαριστικό προσώπου, θα ήταν καλό να βρείτε τι ταιριάζει στο δέρμα σας. Τα προϊόντα για την φροντίδα του δέρματος είναι αρκετά πιθανό, είτε να φράξουν τους πόρους σας, είτε να δημιουργήσουν αλλεργικές αντιδράσεις, εφόσον χρησιμοποιηθούν σε δέρματα που δεν είναι κατάλληλα για τη χρήση τους. Συνεπώς, είναι πρέπει πρώτα να προσδιοριστεί ο τύπος της επιδερμίδας, ώστε να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα σας.

  • Καθαρίστε το πρόσωπο σας

Ο καθαρισμός του προσώπου ενδείκνυται να πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα, με καθαριστικό σαπούνι, κατάλληλο για το πρόσωπο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν θα ήταν καλό να καθαρίζετε το πρόσωπο σας παραπάνω από δύο φορές την ημέρα, καθώς είναι αρκετά πιθανό, είτε να αφυδατώσετε το δέρμα, είτε το δέρμα να παράγει περισσότερη λιπαρότητα από αυτή που είναι απαραίτητη. Παράλληλα, θα ήταν καλό να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό για τον καθαρισμό, καθώς το ζεστό νερό αφαιρεί όλα τα απαραίτητα οξέα που βρίσκονται στην περιοχή του δέρματος. Τέλος, συνίσταται η χρήση ενός ήπιου υγρού καθαριστικού, όπου θα αφαιρεί αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και τις ακαθαρσίες. Η MEY OF SWITZERLAND προτείνει το FLUIDE NETTOYANT DOUX, όπου καθαρίζει και δεν ερεθίζει το δέρμα και αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας.

  • Χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα

Αφού έχετε προσδιορίσει τον τύπο του δέρματος σας, ανακαλύψτε και χρησιμοποιείστε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για την επιδερμίδα σας. Η ενυδατική που θα επιλέξετε θα πρέπει να περιέχει ένα συνδυασμό συστατικών που θα σφραγίζουν την ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Η MEY OF SWITZERLAND προσφέρει φροντίδα και ενυδάτωση με την PROBIOTIC CREAM όπου είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας. Ο συνδυασμός πρεβιοτικών και προβιοτικών ενισχύουν τον φυσιολογικό μικροβιολογικό φραγμό του δέρματος. Παράλληλα, το πλέγμα του υαλουρονικού οξέος εξασφαλίζει την πλούσια ενυδάτωση.

Ενυδάτωση σώματος

Η ενυδάτωση του σώματος είναι αναγκαία για την προστασία του ευαίσθητου δέρματος, την βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας και την κάλυψη των ατελειών. Η ενυδάτωση του σώματος μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος όσο και στην εσωτερική. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την σωστή ενυδάτωση του σώματος σας:

  • Καθαρίστε την επιδερμίδα του σώματος σας

Καθαρίζοντας αποτελεσματικά την επιδερμίδα του σώματος σας, προετοιμάζετε το δέρμα σας να δεχτεί την ενυδάτωση που θα του προσφέρετε αργότερα. Χρησιμοποιείστε ένα υγρό καθαρισμού χωρίς την προσθήκη τεχνητών χρωμάτων και αλλεργιογόνων. Η MEY OF SWITZERLAND προσφέρει το CLARIFYING WASHING GEL το οποίο αυξάνει την συγκράτηση της υγρασίας και βελτιώνει την ελαστικότητα και σφριγηλότατα του δέρματος. Το σύμπλεγμα Βιταμινών Α, Ε, Β5, F, Β7 τονώνει την επιδερμίδα, ενώ το εκχύλισμα ιπποκαστανιάς ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και τη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

  • Ανακαλύψτε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας

Είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τον τύπο της επιδερμίδα σας. Είναι αλήθεια, ότι οι ξηρές κι ευαίσθητες επιδερμίδες είναι αυτές που χρειάζονται την περισσότερη ενυδάτωση, έτσι ώστε να αποκτήσετε αίσθημα απαλότητας στην επιδερμίδα σας. Απλώστε την κρέμα σώματος και κάντε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σας. Ιδανικά χρησιμοποιείστε την ενυδατική 10 λεπτά αφού έχετε κάνει ντουζ ή μπάνιο, καθώς μπορεί να σφραγίσει την υγρασία κι έτσι ενυδατώνεται αποτελεσματικότερα η επιδερμίδα σας. Η MEY OF SWITZERLAND προσφέρει το MOISTURIZING BODY BALM το οποίο μέσω του ελαίου αμυγδάλου, του βουτύρου καριτέ και της αλόης βέρα προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση και καταπραϋντικές ιδιότητες.

  • Πιείτε αρκετό νερό

Η ενυδάτωση του σώματος είναι σημαντικό να γίνεται κι εσωτερικά του οργανισμού. Πιείτε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, ώστε να βοηθήσετε το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία του και να αποτρέψει την αφυδάτωση.