Άρθρα

Περιποίηση Μικτής-Λιπαρής Επιδερμίδας

Η μικτή και η λιπαρή επιδερμίδα έχουν την ανάγκη για έξτρα περιποίηση, καθώς σε πολλά σημεία του προσώπου εμφανίζεται λιπαρότητα. Στη μικτή επιδερμίδα, συνήθως, εμφανίζεται λιπαρότητα στη ζώνη του Τ, δηλαδή στις περιοχές που πηγουνιού, του μετώπου και της μύτης. Στην περίπτωση της λιπαρής επιδερμίδας, η λιπαρότητα εμφανίζεται σε όλο την επιφάνεια του προσώπου.

Περιποίηση μικτής επιδερμίδας

Η λιπαρότητα στην περιοχή της ζώνης του Τ περιλαμβάνει, όπως αναφέρθηκε, το μέτωπο, τη μύτη και το σαγόνι. Ωστόσο, οι υπόλοιπες περιοχές του προσώπου έχουν τάση για ξηρότητα που οφείλεται στην έλλειψη σωστής ενυδάτωσης. Τα βήματα που θα βοηθήσουν στον έλεγχο και στη φροντίδα της μικτής επιδερμίδας είναι:

  • Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας. Θα πρέπει να πραγματοποιείται 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Τα προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στην μικτή επιδερμίδα θα πρέπει να είναι σε μορφή αφρού ή gel, ώστε η υφή τους να είναι πιο ελαφριά. Στο τέλος, καλό είναι το πρόσωπο να ξεπλένεται με κρύο προς χλιαρό νερό, διότι το ζεστό νερό προκαλεί ερεθισμό στην επιδερμίδα.
  • Η κατάλληλη ενυδάτωση. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που δεν θα εντείνει τη λιπαρότητα στις ευαίσθητες ζώνες και θα είναι αρκετά ενυδατική στις ξηρές περιοχές του προσώπου. Επιλέξτε την MEY Special Multi Action Face Cream μια 24ωρη κρέμα ενυδάτωσης με βιταμίνες Α&Ε που προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση, καθώς και με υαλουρονικό οξύ που αποτρέπει την διαδερμική απώλεια υγρασία, διατηρώντας την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Είναι κατάλληλη για μικτές επιδερμίδες, αφού βοηθάει στην ενυδάτωση και στην τόνωση της επιδερμίδας.

Περιποίηση Λιπαρής Επιδερμίδας

Η λιπαρή επιδερμίδα, συνήθως, εμφανίζεται με :

  • Την ύπαρξη σπυριών
  • Την ύπαρξη μαύρων στιγμάτων
  • Γυαλάδα σε διαφορά σημεία του προσώπου
  • Ανοιχτούς πόρους

Για την περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας θα πρέπει να επιλεχθούν προϊόντα για λιπαρό τύπο δέρματος. Τα βήματα που θα βοηθήσουν στον έλεγχο της λιπαρότητας είναι:

  • Ο σωστός καθαρισμός που θα πρέπει να γίνεται καθημερινά με χλιαρό νερό, καθώς το ζεστό νερό ωθεί στην παραγωγή περισσότερου σμήγματος. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η σωστή επιλογή του καθαριστικού σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Επιλέξτε το MEY Oily Skin Cleansing Gel ένα απαλό σαπούνι καθαρισμού, που τα φυσικά συστατικά του προσφέρουν βαθύ καθαρισμό, ήπια απολέπιση και ανανέωση της επιδερμίδας. Παράλληλα, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και συμβάλει στην απομάκρυνση του περίσσιου σμήγματος.

 

  • Χρήση της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας που θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδα και θα απορροφάει την περίσσεια έκκριση σμήγματος. Επιλέξτε την MEY Pure Action Matt Emulsion με τα φυτικά έλαια και τα εκχυλίσματα Crataegus Monogyna leaf extract & Arctium Lappa απαλύνουν, ενυδατώνουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, η βιταμίνη Β6 βοηθάει στην επιδιόρθωση των ατελειών του δέρματος και ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος.