Άρθρα

Λεύκανση προσώπου

Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία οδηγεί στη υπερβολική παραγωγή μελανίνης, η οποία με την σειρά της προκαλεί δυσχρωμίες στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια. Οι δυσχρωμίες αυτές είναι οι λεγόμενες πανάδες που οφείλονται κατά κύριο λόγο στον ήλιο. Ωστόσο, η εμφάνιση τους μπορεί να οφείλεται και στη χρήση ορισμένων καλλυντικών ή φαρμάκων.

Τι είναι οι κηλίδες;

Οι κηλίδες αποτελούν καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις στην περιοχή του δέρματος που είναι, είτε ανοιχτόχρωμες, είτε σκουρόχρωμες. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται λόγω της υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, οι κηλίδες τείνουν να πολλαπλασιάζονται και να αυξάνονται από το αρχικό τους μέγεθος.

Πώς θα προλάβετε την εμφάνιση κηλίδων;

Για την πρόληψη εμφάνισης κηλίδων είναι σημαντικό να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από την ηλιακή ακτινοβολία. Αρχικά, θα ήταν καλό να αποφεύγετε την πολύωρη και υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην συνέχεια, θα ήταν χρήσιμο να φοράτε καθημερινά αντηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

H MEY προσφέρει το Sun Care Emulsion Very High Protection SPF 50+ ένα αντηλιακό γαλάκτωμα που βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των επιβλαβών επιδράσεων της ηλιακής ακτινοβολίας, όπως το ερύθημα και την εμφάνιση κηλίδων πρόωρης γήρανσης. Τα βλαστικά κύτταρα Κριτάμου μειώνουν την παραγωγή της μελανίνης και ρυθμίζουν τον μηχανισμό χρώσης του δέρματος, βοηθώντας στην αντιμετώπιση χρωματικών διαταραχών.

Πώς θα αντιμετωπίσετε φυσικά την εμφάνιση κηλίδων;

Αν δεν καταφέρατε να προλάβετε την εμφάνιση των κηλίδων, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για την αντιμετώπιση τους.

Αρχικά, είναι σημαντικό το βήμα της απολέπισης, καθώς θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε την παρουσία των νεκρών κυττάρων και θα ενισχύσετε την διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Προτιμήστε ένα προϊόν απολέπισης με οξέα φρούτων-AHA.

Η MEY με το Deep smoothing & Cell renewal lotion βοηθάει στην αποτελεσματική απολέπιση του δέρματος και στην ανακούφιση του ξηρού δέρματος που έχει υποστεί καταστρεπτικές περιβαλλοντικές βλάβες. Η επαναλαμβανόμενη χρήση του μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Εν συνεχεία, συνδυάστε την απολέπιση με την χρήση λευκαντικής κρέμας, κατά των δυσχρωμιών και των κηλίδων. Αφορά τις γυναίκες που έχουν τάση για εμφάνιση πανάδων και κηλίδων. Η λευκαντική κρέμα θα βοηθήσει στη μείωση των δυσχρωμιών της επιδερμίδας.

Η MEY Crème Eclaircissante Cellulaire δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, προλαμβάνει τη δημιουργία πανάδων και κηλίδων, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στον αποχρωματισμό των ήδη υπαρχόντων. Με την καθημερινή χρήση θα διατηρήσετε μία λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Χρησιμοποιείστε την τοπικά μια φορά την ημέρα.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και στη διαδικασία της πρόληψης είναι σημαντική η χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η αντηλιακή προστασία. Το αντηλιακό θα βοηθήσει τις ήδη υπάρχουσες πανάδες ή κηλίδες να μην εξελιχθούν και να μη μεγαλώσουν σε μέγεθος.