Άρθρα

Περιποίηση ματιών

Το δέρμα που βρίσκεται κάτω από τα μάτια διαφέρει από το δέρμα του υπόλοιπου σώματος. Στην περιοχή αυτή το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο κι εύθραυστο. Παράλληλα, με το πέρας των χρόνων η περιοχή κάτω από τα μάτια εμφανίζει ευκολότερα ρυτίδες, λεπτές γραμμές και μαύρους κύκλους.

Σημαντικός είναι κι ο ρόλος της ηλιακής ακτινοβολίας που συνδέεται άρρηκτα με την εμφάνιση βλαβών γύρω από την περιοχή των ματιών.

Τί προκαλεί τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Ανάλογα με τον τόνο του δέρματος της κάθε γυναίκας, μπορούν να παρατηρηθούν μαύροι κύκλοι ή σακούλες, έχοντας ως αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο και ταλαιπωρημένο.

Οι μαύροι κύκλοι, συνήθως, εμφανίζονται όταν το αίμα συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα του περιγράμματος του ματιού. Σε συνδυασμό, ότι η κούραση κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να είναι πιο ορατά, εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι. Οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση μαύρων κύκλων είναι:

  • Η κληρονομικότητα
  • Ο τρόπος ζωής
  • Η έλλειψη βιταμινών
  • Παθολογικά αίτια
  • Ψυχολογικά αίτια

Πώς αντιμετωπίζονται οι μαύροι κύκλοι;

Είναι αλήθεια ότι οι μαύροι κύκλοι είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν πλήρως. Η αντιμετώπιση τους πραγματοποιείται με γνώμονα την αιτία που τους έχει δημιουργήσει.

Στην περίπτωση που η αιτία είναι ο τρόπος ζωής της γυναίκας τότε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων διαδραματίζει η ξεκούραση κι η μείωση του στρες, καθώς είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για την παραγωγή της κορτιζόλης (αιτία που δημιουργεί τους μαύρους κύκλους). Ταυτόχρονα, στη βελτίωση των μαύρων κύκλων θα βοηθήσει η χρήση ενός εξειδικευμένου προϊόντος για τη βελτίωση της όψης των ματιών.

Η MEY με τo Techno eye cream βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος κάτω από τα μάτια, στη μείωση του πρηξίματος και στην ανάκτηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Είναι πλούσιο σε εξειδικευμένα συστατικά, όπως φυτικά εκχυλίσματα, υαλουρονικό οξύ, συνδυασμό συστατικών και πεπτιδίων κατά του πρηξίματος, καθώς και σε παράγοντες πρόληψης ρυτίδων. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες απαλύνονται, χαρίζοντας στα μάτια μία πρωτόγνωρη λάμψη. Δρα κατά του οιδήματος και εμποδίζει το σχηματισμό των μαύρων κύκλων.

Βλάβες από τον ήλιο στην περιοχή των ματιών

Τα μάτια, όπως και το υπόλοιπο πρόσωπο, διατρέχουν υψηλό κίνδυνο βλαβών από τις ηλιακές υπεριώδεις ακτίνες UV. Η έκθεση των ματιών στην ηλιακή ακτινοβολία κάνει το δέρμα περισσότερο επιρρεπές στην εμφάνιση ρυτίδων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές των ματιών.

Για την αποφυγή των βλαβών γύρω από την περιοχή των ματιών, συστήνεται η καθημερινή χρήση ενός προϊόντος που προστατεύει από τις υπεριώδης ακτινοβολίες UV. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει κι η χρήση των γυαλιών ηλίου, καθώς φιλτράρουν τις ακτίνες UV και δεν τις αφήνουν να φτάσουν στο δέρμα.