Άρθρα

Ντεμακιγιάζ Προσώπου

Το ντεμακιγιάζ προσώπου αποτελεί απαραίτητο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα κάθε γυναίκας. Ακόμα και στη περίπτωση που δεν χρησιμοποιούνται προϊόντα μακιγιάζ σε καθημερινή βάση, κρίνεται αναγκαίο να πραγματοποιηθεί ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας.

Με το κατάλληλο ντεμακιγιάζ ή καθαρισμό προσώπου αφαιρούνται όλα τα ρυπογόνα στοιχεία, τα νεκρά κύτταρα και το περίσσιο σμήγμα που βρίσκονται στην επιδερμίδα, που σε πολλές περιπτώσεις φράζουν τους πόρους της και δημιουργούν μια θαμπή και γκρίζα όψη στο πρόσωπο. Για το λόγο αυτό, είναι αρκετά σημαντικό να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας καλά κάθε βράδυ, ώστε να αποφύγετε τον σχηματισμό ατελειών και την πρόωρη γήρανση.

Τα βήματα για τη διατήρηση της επιδερμίδας φρέσκιας

Η διαδικασία για τη φροντίδα της επιδερμίδας θα είναι καλό να ξεκινάει από τις βραδινές ώρες. Το βασικότερο βήμα είναι η αφαίρεση του μακιγιάζ, καθώς η σκόνη κι οι βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον εγκλωβίζονται στην επιδερμίδα και δεν την αφήνουν να αναπνεύσει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στην επιδερμίδα σας για την αφαίρεση του μακιγιάζ θα πρέπει να είναι κατάλληλα και σύμφωνα με τον τύπο και τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα.

Όταν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του προσώπου σας, φροντίστε να ξεκινήσετε από την αφαίρεση του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών και στη συνέχεια να συνεχίσετε στον καθαρισμό του υπόλοιπου προσώπου.

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδα σας, επιλέξτε το ιδανικό για εσάς καθαριστικό προσώπου για το ντεμακιγιάζ σας.

Εάν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη κι ερεθισμένη επιλέξτε το MEY SENSITIVE SKIN CLEANSING GEL που στοχεύει αποκλειστικά στο ευαίσθητο δέρμα δημιουργώντας ένα αίσθημα δροσιάς, ενυδάτωσης και απαλότητας. Αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ και αφήνει το δέρμα καθαρό κι απαλό. Παράλληλα, η πανθενόλη και η αλόη βέρα ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ το εκχύλισμα χαμομηλιού προσφέρει αντισηπτική & καταπραϋντική δράση.

Ωστόσο, αν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει σημάδια λιπαρότητας τότε επιλέξτε το MEY OILY SKIN CLEANSING GEL που προσφέρει βαθύ καθαρισμό, κάνει ήπια απολέπιση και ανανεώνει την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, ρυθμίζει την λιπαρότητα και συμβάλλει στην απομάκρυνση του περίσσιου σμήγματος από τους πόρους της επιδερμίδας.

Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τη μάσκαρα

Αποτελεί σημαντικό βήμα η σωστή αφαίρεση της μάσκαρας, καθώς τα υπολείμματα της μπορούν να αφυδατώσουν την περιοχή γύρω από τα μάτια και να οδηγήσουν στη δημιουργία ρυτίδων.

Οι κινήσεις για την αφαίρεση της μάσκαρας θα πρέπει να πραγματοποιούνται από μέσα προς τα έξω, καθώς έτσι δεν ασκείται τόση μεγάλη πίεση. Δοκιμάστε το Makeup eraser που αποτελεί το νούμερο 1 σύστημα επαναχρησιμοποίησης αφαίρεσης του μακιγιάζ σε ολόκληρο το κόσμο. Αφαιρεί το μακιγιάζ μόνο με τη χρήση νερού, χωρίς χημικά και χωρίς κανένα κόπο, για κάθε τύπο μακιγιάζ. Παράλληλα, είναι απαλό και δεν αφήνει υπολείμματα. Για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει:

  • Να πλύνετε το πανάκι πριν από την πρώτη χρήση του
  • Βρέξτε καλά το πανάκι με χλιαρό νερό
  • Αφαιρέστε απαλά το μακιγιάζ σας με κυκλικές κινήσεις και γυρίστε, στη συνέχεια, το πανάκι από την άλλη πλευρά για την πραγματοποίηση απολέπισης
  • Τέλος, πλύντε το πανάκι όταν χρειαστεί