Άρθρα

Ο ρόλος του μικροβιώματος της επιδερμίδας για την αντιμετώπιση της ακμής

Η ερευνητική γνώση που συσσωρεύεται τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει τη διάσταση του προβλήματος της ακμής και επικεντρώνεται στη διαταραχής της μικροχλωρίδας του δέρματος. Στο φυσιολογικό δέρμα η μικροχλωρίδα αποτελείται από ποικιλία μικροοργανισμών. Οι μικροοργανισμοί αυτοί κατοικούν πάνω και μέσα στο δέρμα και τους αδένες του και επιτελούν πολυδιάστατο αμυντικό, ρυθμιστικό και ανοσολογικό ρόλο. Αντίθετα στην ακμή βλέπουμε να κυριαρχούν μόνο λίγοι πληθυσμοί. Είναι από πολλά χρόνια γνωστός ο ρόλος του μικροβίου, Propionibacterium acnes στον μηχανισμό δημιουργίας της ακμής. Το μικρόβιο αυτό αγαπά να διεισδύει υπό κατάλληλες συνθήκες εντός του δέρματος στους σμηγματογόνους αδένες, να τους εποικίζει και να πυροδοτεί φλεγμονές με τη μορφή σπυριών και κυστών.

Η αποκατάσταση της ισορροπίας του μικροβιώματος στην ακνεϊκή επιδερμίδα βοηθά στην άμεση βελτίωση της όψης του ακνεϊκού δέρματος. Αυτό επιτυγχάνεται με δερμοκαλλυντικά προϊόντα που σέβονται το φυσιολογικό pH του δέρματος και βοηθούν στην επαναφορά της ποικιλομορφίας του μικροβιώματος της επιδερμίδας.

Η MEY OF SWITZERLAND προτείνει τη σειρά CORRECTING, η οποία ρυθμίζει και ενισχύει το φυσιολογικό δερματικό μικροβίωμα και αποτελείται από TONER, BOOSTER & EMULSION.

 

MEY CORRECTING TONER, 100ML 

Αυτή η λοσιόν αποτελεί την ιδανική λύση για τον καθαρισμό μικτών και με-τάση-ακμής επιδερμίδων. Προωθεί τη ρύθμιση της σμηγματόρροιας, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Η λιπαρότητα και το μέγεθος των πόρων μειώνονται, αφήνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο καθαρό και λείο. Το εκχύλισμα καλλιέργειας κυττάρων Cirsium Eriophorum βοηθά στην αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος που συνδέονται με την σμηγματόρροια και την υπερμελάγχρωση. Το εκχύλισμα Portulaca Oleracea έχει ισχυρές καταπραϋντικές, αντικνησμώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύει το DNA και προσφέρει ενυδατικά οφέλη. Το εκχύλισμα Meadowsweet διεγείρει τη φυσική αντιβακτηριακή άμυνα του δέρματος και αναστέλλει την ανάπτυξη του Staphylococcus aureus καθώς και του Propionibacterium acnes, του κύριου βακτηρίου υπεύθυνου για τις επιπλοκές της ακμής.

MEY BLEMISH – CORRECTING BOOSTER, 50ML

Αυτό το εξαιρετικά συμπυκνωμένο booster εμποδίζει την εμφάνιση ατελειών, βοηθά στην εξαφάνισή τους, ενώ παράλληλα καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης. Προωθεί την κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας, μειώνει τους ερεθισμούς και τις ατέλειες της ακμής και προσδίδει ομοιόμορφο τόνο. Το εκχύλισμα καλλιέργειας κυττάρων Cirsium Eriophorum βοηθά στην αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος που συνδέονται με την σμηγματόρροια και την υπερμελάγχρωση. Η φόρμουλα από εκχύλισμα σπόρων καφέ (Coffea Arabica Seed extract) προωθεί την κυτταρική ανανέωση, ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, μειώνοντας την απώλεια υγρασίας και φωτίζει την επιδερμίδα μειώνοντας τη σύνθεση μελανίνης. Ο συνδυασμός Αμυγδαλικού Οξέος, Νιασιναμίδης και Zinc PCA λειτουργεί συνεργικά για μία πιο φωτεινή και με ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδα.

 

MEY CORRECTING EMULSION, 50ML

Αυτό το απαλό, βιομιμητικό γαλάκτωμα είναι ένας συνδυασμός μοναδικής υφής και συστατικών φυσικής προέλευσης που μιμούνται τη δομή του δέρματος για ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Βοηθά την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει και να προστατευτεί από τις φυσικές μικροβιολογικές επιθέσεις, μέσω του δερματικού φραγμού, αποκαθιστώντας το φυσιολογικό της μικροβίωμα και ενυδατώνοντας τη σε βάθος. Η φυτοσφιγγοσίνη βελτιώνει την όψη του κόκκινου, φλεγμονώδους και με ατέλειες δέρματος, εξισορροπώντας τη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα της επιδερμίδας. Τα Κηραμίδια ενισχύουν τον δερματικό φραγμό και προάγουν τη συγκράτηση νερού, οι ολιγοσακχαρίτες προστατεύουν και διεγείρουν τη φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Το πρεβιοτικό εκχύλισμα βλαστικών κυττάρων Rubus Arcticus επαναφέρει το φυσιολογικό μικροβίωμα της επιδερμίδας, τη φυσική άμυνα του δέρματος και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Το εκχύλισμα καλλιέργειας κυττάρων Cirsium Eriophorum βοηθά στην αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος που συνδέονται με την σμηγματόρροια και την υπερμελάγχρωση.