Άρθρα

Φροντίδα Μαλλιών και Τριχόπτωση

Για την διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς των μαλλιών σας, θα πρέπει να υιοθετήσετε μια σωστή καθημερινή φροντίδα.

Λούσιμο

Η περιποίηση των μαλλιών ξεκινάει, συνήθως, από το λούσιμο. Η συχνότητα του λουσίματος εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας ( λιπαρά, μικτά και κανονικά μαλλιά). Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι εξωτερικοί παράγοντες και οι ορμονικές διαταραχές μπορεί να αλλάξουν τον τύπο των μαλλιών σας.

Από τα παραπάνω κρίνεται σημαντική η ανάγκη για τη σωστή επιλογή ενός σαμπουάν. Η ΜΕΥ προσφέρει το MEYRIN SHAMPOO όπου ενδείκνυται για καθημερινή χρήση. Τα συμπλέγματα ιχνοστοιχείων που περιέχει, διεγείρουν τον κυτταρικό μεταβολισμό και την κυτταρική ανάπτυξη. Συνίσταται για εύθραυστα και αδύναμα μαλλιά. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, χωρίς την προσθήκη parabens, mineral oil και τεχνητών χρωμάτων.

Η διαδικασία του λουσίματος πρέπει να ξεκινάει με χλιαρό νερό, καθώς το ζεστό προκαλεί ξηρότητα στη επιδερμίδα. Στη συνέχεια, απλώστε το σαμπουάν στη παλάμη σας και κάντε αφρό με τα χέρια σας. Τέλος, ξεπλύνετε πολύ καλά την περίσσεια ποσότητα του σαμπουάν.

Μάσκα μαλλιών

Μετά το ξέβγαλμα των μαλλιών σας, απλώστε μια κατάλληλη μάσκα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Η μάσκα μαλλιών τοποθετείται στις άκρες των μαλλιών, ώστε να μην προκαλεί λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

Στέγνωμα μαλλιών

Ένα αρκετά σημαντικό στάδιο αποτελεί το στέγνωμα των μαλλιών σας. Η υψηλή θερμοκρασία είναι πολύ πιθανό να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής σας. Για αυτό το λόγο, αποφύγετε τα πιστολάκια όπου παρατεταμένα βγάζουν ζεστό αέρα.

Τριχόπτωση

Ένα συχνό φαινόμενο που εμφανίζεται, συνήθως, σε κάποια χρονική στιγμή στην γυναίκα ή στον άνδρα είναι η τριχόπτωση. Είναι απολύτως φυσιολογικό, ο άνθρωπος να χάνει 50-100 τρίχες την ημέρα. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι ανησυχητικό, καθώς αναπτύσσονται νέες τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, απώλεια μαλλιών πραγματοποιείται όταν η πτώση των τριχών αυξάνεται και ταυτόχρονα οι θύλακες του τριχωτού καταστρέφονται και την θέση τους λαμβάνει ένας ουλώδης ιστός.

Αίτια Τριχόπτωσης

Τα αίτια της τριχόπτωσης ποικίλλουν ανάλογα με το άτομο, καθώς είναι πολύ πιθανό να οφείλεται είτε σε προβλήματα υγείας είτε σε άλλους παράγοντες. Παρακάτω παρουσιάζονται οι πιο συνηθισμένοι λόγοι εμφάνισης τριχόπτωσης:

  • Κληρονομικότητα. Η οποία αποτελεί την πιο συχνή αιτία τριχόπτωσης.
  • Ορμονικές διαταραχές. Είναι αλήθεια πως στην περίπτωση ορμονικών αλλαγών, λόγου χάριν εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση και θυρεοειδή, μπορεί να εκδηλωθεί απώλεια των μαλλιών.
  • Λήψη φαρμάκων. Ορισμένα φάρμακα για παθήσεις όπως αρθρίτιδα, κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις και υπέρταση επιφέρουν τριχόπτωση.

Πρόληψη ενάντια στην τριχόπτωση

Είναι αρκετά σημαντικό για τα άτομα με προδιάθεση για εμφάνιση τριχόπτωσης να προσέχουν τα παρακάτω:

  • Υγιεινή διατροφή, δηλαδή τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα ώστε να ενισχυθεί ο οργανισμός
  • Διακοπή καπνίσματος
  • Περιορισμός του στρες
  • Να λούζετε τα μαλλιά σας με ένα ειδικό σαμπουάν κατά την τριχόπτωσης. Σύμμαχος σας στην μάχη κατά της απώλειας των τριχών είναι το ERICRIN SHAMPOO. Ο ψευδάργυρος που βρίσκεται σε πρωτεϊνική μορφή απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό και ενδυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής. Παράλληλα, τα συστατικά Dexpanthenol και Germ Oil συμβάλλουν στην αντιοξειδωτική κι αναπλαστική δράση.