Άρθρα

Αντιηλιακή προστασία

Η χρήση του αντιηλιακού είναι απαραίτητη καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου κι όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η προστασία από τον ήλιο είναι το μυστικό για ένα όμορφο και νεανικό δέρμα. Παράλληλα, η αντιηλιακή προστασία βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, καθώς προστατεύεται το δέρμα από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από τον ήλιο;

Η φωτορύπανση και το στρες μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβή για την επιδερμίδα μας. Ταυτόχρονα, οι καιρικές συνθήκες τόσο το χειμώνα (κρύο και χιόνι) όσο και το καλοκαίρι αφήνουν την επιδερμίδα μας πιο ευαίσθητη.

Η αντιηλιακή προστασία, κατά συνέπεια, είναι απαραίτητη καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Σημαντικός σύμμαχος ενάντια στις βλαβερές επιδράσεις του ηλίου είναι η χρήση αντιηλιακού. Ωστόσο, είναι αρκετά σημαντικό να διευκρινιστούν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα αντιηλιακό. Οι δερματολόγοι προτείνουν να επιλέξετε ένα αντιηλιακό που προσφέρει:

  • Προστασία ευρέος φάσματος ( προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB)
  • Δείκτη προστασία SPF, τουλάχιστον, 30
  • Αδιάβροχη κάλυψη

Η MEY προσφέρει το SUN CARE EMULSION VERY HIGH PROTECTION SPF 50+ που διαθέτει αντιηλιακά φίλτρα ευρέος φάσματος UVA και UVB, που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των επιβλαβών επιδράσεων της ηλιακής ακτινοβολίας. Παράλληλα, τα βλαστικά κύτταρα Κριτάμου μειώνουν την παραγωγή της μελανίνης και ρυθμίζουν τον μηχανισμό χρώσης του δέρματος, βοηθώντας στην αποφυγή των πανάδων και των καφέ κηλίδων. Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος.

 

Είναι χρήσιμο να διευκρινιστεί ότι το αντιηλιακό δεν προσφέρει την 100% προστασία, καθώς οι υπεριώδεις ακτινοβολίες έχουν πολύ μεγάλη ισχύ. Είναι σημαντικό, τις μεσημεριανές ώρες όπου οι ακτίνες του ηλίου είναι ισχυρότερες να αποφεύγετε την έκθεση σας σε αυτόν, αναζητώντας ένα μέρος με σκιά.

Γιατί πρέπει να φοράτε καθημερινά αντιηλιακό;

Η χρήση του αντιηλιακού θα πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση, ακόμα και τον χειμώνα. Ο βασικός λόγος που καθιστά απαραίτητη τη χρήση του αντιηλιακού είναι ότι η μείωση του στρώματος του όζοντος επιτρέπει στις υπεριώδεις ακτίνες να φτάνουν σε εμάς σε υψηλότερα ποσοστά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η φωτογηραντική και καρκινογενετική τους δυνατότητα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν έχει ηλιοφάνεια καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες διαπερνούν τα σύννεφα χωρίς καμιά δυσκολία. Τέλος, καθυστερεί την ανάπτυξη των ρυτίδων και των ελεύθερων ριζών, καθώς και την πρόωρη γήρανση. Σύμφωνα με μελέτες, εκτιμάται ότι το 90% των σημαδιών γήρανσης εμφανίζονται λόγω της έκθεσης της επιδερμίδας στον ήλιο.

Πώς πραγματοποιείται η σωστή χρήση του αντιηλιακού;

Το σημαντικότερο πριν τη χρήση του αντιηλιακού είναι να έχετε επιλέξει ένα αντιηλιακό κατάλληλο για τον τύπο δέρματος σας, την ηλικία και δραστηριότητα σας. Στην συνέχεια, εφαρμόζετε το αντιηλιακό 20 με 30 λεπτά πριν την έκθεσή σας στον ήλιο. Η χρήση του αντιηλιακού πρέπει να γίνεται σε όλα τα ακάλυπτα μέρη του σώματος ακόμα και στα χέρια και στο λαιμό. Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αντιηλιακού κάθε 2 ώρες, καθώς μετά το πέρας αυτών των ωρών η δράση του μειώνεται.