Άρθρα

Επιδερμίδα με τάσης ακμής: Οδηγίες περιποίησης και φροντίδας από τη MEY OF SWITZERLAND

Η ακμή αποτελεί τη πιο συχνή δερματική πάθηση παγκοσμίως. Πρόκειται για μια κατάσταση φλεγμονής του δέρματος που εκδηλώνεται με σπυράκια, στίγματα και ερεθισμό. Το άγχος, η κακή διατροφή, οι αλλεργίες, η ορμονική ανισορροπία και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι επιδεινώνουν την όψη του λιπαρού και με-τάση-ακμής δέρματος.

Το κλειδί στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας και της ακμής βρίσκεται στην καθημερινή φροντίδα και σχολαστική περιποίηση του δέρματος. Τα κατάλληλα προϊόντα επιδιορθώνουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού, ενισχύουν το φυσιολογικό μικροβίωμα της επιδερμίδας, μειώνουν την υπερβολική έκκριση του σμήγματος, συσφίγγουν τους διεσταλμένους πόρους και αυξάνουν την κυτταρική αναγέννηση.

Η MEY of SWITZERLAND δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης για τα ακνεϊκά δέρματα:

Βήμα 1ο: MEY OF SWITZERLAND – CORRECTING TONER, 100ml

Αυτή η λοσιόν αποτελεί την ιδανική λύση για τον καθαρισμό μικτών και με-τάση-ακμής επιδερμίδων. Προωθεί τη ρύθμιση της σμηγματόρροιας, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Η λιπαρότητα και το μέγεθος των πόρων μειώνονται, αφήνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο καθαρό και λείο. Το εκχύλισμα καλλιέργειας κυττάρων Cirsium Eriophorum βοηθά στην αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος που συνδέονται με την σμηγματόρροια και την υπερμελάγχρωση. Το εκχύλισμα Portulaca Oleracea έχει ισχυρές καταπραϋντικές, αντικνησμώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύει το DNA και προσφέρει ενυδατικά οφέλη. Το εκχύλισμα Meadowsweet διεγείρει τη φυσική αντιβακτηριακή άμυνα του δέρματος και αναστέλλει την ανάπτυξη του Staphylococcus aureus καθώς και του Propionibacterium acnes, του κύριου βακτηρίου υπεύθυνου για τις επιπλοκές της ακμής.

Βήμα 2ο: MEY OF SWITZERLAND – BLEMISH-CORRECTING BOOSTER, 50ml

Αυτό το εξαιρετικά συμπυκνωμένο booster εμποδίζει την εμφάνιση ατελειών, βοηθά στην εξαφάνισή τους, ενώ παράλληλα καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης. Προωθεί την κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας, μειώνει τους ερεθισμούς και τις ατέλειες της ακμής και προσδίδει ομοιόμορφο τόνο. Το εκχύλισμα καλλιέργειας κυττάρων Cirsium Eriophorum βοηθά στην αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος που συνδέονται με την σμηγματόρροια και την υπερμελάγχρωση. Η φόρμουλα από εκχύλισμα σπόρων καφέ (Coffea Arabica Seed extract), προωθεί την κυτταρική ανανέωση, ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, μειώνοντας την απώλεια υγρασίας και φωτίζει την επιδερμίδα μειώνοντας τη σύνθεση μελανίνης. Ο συνδυασμός Αμυγδαλικού Οξέος, Νιασιναμίδης και Zinc PCA λειτουργεί συνεργικά για μία πιο φωτεινή και με ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδα.

Βήμα 3ο: MEY OF SWITZERLAND – CORRECTING EMULSION, 50ml

 Αυτό το απαλό, βιομιμητικό γαλάκτωμα είναι ένας συνδυασμός μοναδικής υφής και συστατικών φυσικής προέλευσης που μιμούνται τη δομή του δέρματος για ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Βοηθά την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει και να προστατευτεί από τις φυσικές μικροβιολογικές επιθέσεις, μέσω του δερματικού φραγμού, αποκαθιστώντας το φυσιολογικό της μικροβίωμα και ενυδατώνοντας τη σε βάθος. Η φυτοσφιγγοσίνη βελτιώνει την όψη του κόκκινου, φλεγμονώδους και με ατέλειες δέρματος, εξισορροπώντας τη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα της επιδερμίδας. Τα Κηραμίδια ενισχύουν τον δερματικό φραγμό και προάγουν τη συγκράτηση νερού, οι ολιγοσακχαρίτες προστατεύουν και διεγείρουν τη φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Το πρεβιοτικό εκχύλισμα βλαστικών κυττάρων Rubus Arcticus επαναφέρει το φυσιολογικό μικροβίωμα της επιδερμίδας, τη φυσική άμυνα του δέρματος και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Το εκχύλισμα καλλιέργειας κυττάρων Cirsium Eriophorum βοηθά στην αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος που συνδέονται με την σμηγματόρροια και την υπερμελάγχρωση.