Άρθρα

Περιποίηση σώματος μετά τις διακοπές!

Η ζέστη του καλοκαιριού και ο καυτός ήλιος ταλαιπωρούν την επιδερμίδα και αφήνουν το δέρμα ξηρό και θαμπό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ήλιος πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες, συνδέεται και με πολλά δερματικά προβλήματα. Γυρνώντας από τις διακοπές, η επιδερμίδα μας χρειάζεται εντατική περιποίηση προκειμένου να ανακτήσει τη φυσική της φρεσκάδα και λάμψη. Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να φροντίσετε και πάλι το σώμα σας. Αν, λοιπόν, νιώθετε το δέρμα σας αφυδατωμένο ή παρατηρείτε ξεφλούδισμα της επιδερμίδας σας, ακολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν.

 

Απολέπιση σώματος

Η φροντίδα της επιδερμίδας σας θα πρέπει να ξεκινάει με μια βαθιά απολέπιση. Χρησιμοποιείστε ένα αποτελεσματικό scrub σώματος προκειμένου να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση θα απαλλάξει την επιδερμίδα σας από την τραχιά όψη της και θα εξασφαλίσει την λάμψη και την ανανέωση της. Επιπλέον, η απολέπιση βοηθάει στην καλύτερη εφαρμογή και απορρόφηση της ενυδατικής κρέμας. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ένα scrub, εφαρμόζοντας το με κυκλικές κινήσεις.

 

Ενυδάτωση σώματος με τα κατάλληλα προϊόντα

Η ενυδάτωση του σώματος είναι εξίσου σημαντική με αυτή του προσώπου και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπεται. Με το τέλος του καλοκαιριού η επιδερμίδα στερείται της απαραίτητης υγρασίας και διψάει για ενυδάτωση. Μετά το μπάνιο σας φροντίστε άμεσα να ενυδατώσετε το σώμα σας, εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα. Ανακαλύψτε την Mey Moisturizing Body Balm, ένα ενυδατικό body balm που περιποιείται σε βάθος την επιδερμίδα. Περιέχει ένα φυτικό σύμπλεγμα το οποίο προστατεύει την ερεθισμένη επιδερμίδα και ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό. Χάρη στα έλαια σπόρων, αμυγδάλου και βουτύρου καριτέ που περιέχει, η επιδερμίδα θρέφεται σε βάθος.

Σε περίπτωση που ταλαιπωρείστε από έντονη ξηροδερμία και αφυδάτωση τότε η Mey Cream Urea 15% αποτελεί την ιδανική λύση. Διαθέτει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες ενώ παράλληλα καταπολεμά τις υπερκερατώσεις και απαλύνει τυχόν ερεθισμούς. H Ουρία χαρακτηρίζεται για την έντονα ενυδατική της δράση καθότι έχει την ικανότητα να συγκρατεί πολλαπλάσιες ποσότητες του βάρους του σε νερό.


Ακολουθείστε μια υγιεινή διατροφή

Φυσικά, δεν αρκεί μόνο η εξωτερική περιποίηση του δέρματος. Η απολέπιση και η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας θα πρέπει να συνοδεύονται από μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή. Φροντίστε να καταναλώνετε μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και μικρότερες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών. Επιπλέον, μην παραλείπετε να καταναλώνετε 1-2 λίτρα νερό ημερησίως.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, η λάμψη της επιδερμίδας σας είναι αναπόφευκτη.