Άρθρα

Βαθιά ενυδάτωση χειλιών με 1 μόλις βήμα!

Γιατί ξεφλουδίζουν τα χείλη;

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο τώρα το χειμώνα που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή να σκάνε ή να ξεφλουδίζουν τα χείλη μας παίρνοντας μία πολύ αντιαισθητική όψη. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πώς σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να συμβαίνει ανεξαιρέτως καιρικών συνθηκών. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε ενδιαφέρον για την όψη της επιδερμίδας μας, καθώς πολλές φορές μπορεί να κρύβονται σημαντικοί παράγοντες πίσω τα σκασμένα χείλη. Συνεπώς, θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο αίτιο που βρίσκεται πίσω από το αποτέλεσμα, διότι, μπορεί να πρόκειται ακόμα και για κάποιο θέμα υγείας, το οποίο σαφώς και χρήζει άμεσης επίγνωσης κι επί τόπου αντιμετώπισης.

 

Ποια είναι τα αίτια που ξεφλουδίζουν τα χείλη μας;

Ας δούμε λοιπόν ορισμένους σημαντικούς λόγους οι οποίοι οφείλονται για τα ξεφλουδισμένα χείλη.

  • Ξηρή ατμόσφαιρα – Χαμηλές θερμοκρασίες. Αποτελεί από τους πιο γνωστούς και συνηθισμένους παράγοντες. Κάθε φορά που η θερμοκρασία αλλάζει απότομα κι επικρατεί πολύ κρύο ή αντίθετα πολύ ζέστη τα χείλη αφυδατώνονται και μετατρέπονται σε ξεφλουδισμένα – αφυδατωμένα.
  • Έκθεση στον ήλιο – Η βλαβερή ακτινοβολία του ηλίου δεν έχει μόνο βλαβερές επιπτώσεις στο σώμα μας. Ο ήλιος ξηραίνει τα χείλη μας καθώς χάνονται τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας που χρειάζονται τα χείλη για να δείχνουν όμορφα και υγιή.
  • Κάπνισμα – Φυσικά το κάπνισμα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις αιτίες. Θεωρείται μάλιστα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την εμφάνιση ξηροστομίας.
  • Φαρμακευτική αγωγή – Σε κάθε περίπτωση που κάποιος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή είναι πολύ σημαντικό να διαβάζει τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει το φάρμακο καθώς πολύ συχνά στις παρενέργειες αναφέρεται ότι πρόκειται να προκαλέσει γενικά ξηρότητα στο δέρμα.

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τα σκασμένα χείλη;

Αν επιθυμείτε να έχετε λαμπερά και υγιή χείλη τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Ενυδάτωση του οργανισμού: Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο φυσικά επιτυγχάνεται με την κατανάλωση νερού.
  • Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία: Όπως και το σώμα μας χρήζει άμεσης προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, έτσι και τα χείλη μας πρέπει να προστατεύονται με το κατάλληλο προϊόν από τον ήλιο, ειδικά όταν η έκθεσή τους σε αυτόν είναι συστηματική.
  • Διατροφή: Διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο καθώς ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από την κατανάλωση τροφίμων πλούσιες σε βιταμίνες και σίδηρο.
  • Lip balm: Για την καλύτερη ενυδάτωση των χειλιών, σε συνδυασμό φυσικά με όσα προαναφέραμε, απαιτείται η χρήση κάποιου ενυδατικού Lip balm το οποίο δεν πρέπει να λείπει ποτέ από τα προσωπικά σας είδη.

 

Επηρεάζεται η επιφάνεια των χειλιών από τη χρήση μάσκας;

Η μάσκα προστασίας έχει γίνει πλέον καθημερινότητα. Κάτι που ίσως πολλοί δεν έχουμε αντιληφθεί είναι πόσο επικίνδυνη είναι η μάσκα τόσο για το δέρμα γύρω από την επιφάνεια των χειλιών που αναγκαστικά ακουμπάει, όσο και τα ίδια τα χείλη μας. Τα ξηρά, ξεφλουδισμένα χείλη αποτελούν πλέον συνώνυμο με τη χρήση της μάσκας.

 

Ενυδάτωση χειλιών με τα προϊόντα της Dekaz

 

Το Real Rebel Lip Balm, είναι ένα ανατρεπτικό προϊόν για την προστασία των χειλιών. Αποτελεί ένα απλό, πλούσιο και κολακευτικό Lip Balm που έχει την απόχρωση του πράσινου της ελιάς, αλλά στην πραγματικότητα αντιδρά με τη χημεία του σώματος κι έτσι τονίζει το δικό σου φυσικό χρώμα. Με τα εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά του ενισχύει φυσικά την ερυθρότητα. Αν επιθυμείς μοναδικά ελκυστικά χείλη δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις.