Άρθρα

Βιταμίνη C: Ο καλύτερος σύμμαχος σας ενάντια στη φωτογήρανση

Η Βιταμίνη C έχει ταυτιστεί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την τόνωση του οργανισμού. Τα οφέλη της όμως είναι πολλαπλά και δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Η Βιταμίνη C είναι το κλειδί που μπορεί να μας χαρίσει μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Η επιδερμίδα μας εκτίθεται καθημερινά σε βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV, η οποία προκαλεί πανάδες, και μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Πώς η Bιταμίνη C καταπολεμά τη φωτογήρανση;

Η Βιταμίνη C δρα τόσο αποτρεπτικά των συνεπειών του περιβάλλοντος όσο και επανορθωτικά στις ήδη υπάρχουσες βλάβες. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της Βιταμίνης C εξαλείφουν τα προβλήματα που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία και συμβάλουν στη μείωση του σχηματισμού ρυτίδων. Παράλληλα, η Βιταμίνη C διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αποτρέποντας έτσι τη φωτογήρανση. Η προστατευτική δράση της βιταμίνης C από τη φωτογήρανση οφείλεται ακόμη στις εξής ιδιότητες της:

  • Περιορίζει την απώλεια υγρασίας του δέρματος
  • Αποδυναμώνει τις ελεύθερες ρίζες
  • Καταπολεμά την υπερμελάγχρωση, εξαφανίζοντας τις καφέ κηλίδες
  • Συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών

Καθώς ο οργανισμός μας καταφέρνει να απορροφήσει σε πολύ μικρά ποσοστά τη βιταμίνη C, κρίνεται αναγκαία η τοπική ενίσχυση της επιδερμίδας.

 

Προϊόντα με Βιταμίνη C από τη Mey:

MEY VITAMIN C FACIAL TONER 250ml

 

Η τονωτική λοσιόν προσώπου με Βιταμίνη C προστατεύει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Χάρη στη Βιταμίνη C και τα έλαια πορτοκαλιού αποτρέπεται η μελάχρωση του δέρματος, προάγεται η σύνθεση κολλαγόνου και μειώνεται η εμφάνιση λεπτών γραμμών. Η Mey Vitamin C Facial Toner αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή, αναζωογονημένη και ελαστική.

MEY V.I.P. C COMPLEX 3 vials x 6.7ml

Ο ορός αντιγήρανσης με Βιταμίνη C αποτελεί μια καινοτόμο θεραπεία, η οποία αυξάνει τη φυσική άμυνα του δέρματος και αποτρέπει τη φθορά που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, χαρακτηρίζεται από την αποτελεσματική του δράση κατά της πρόωρης γήρανσης. Ταυτόχρονα, η σύνθεση του ορού επιτρέπει την προαγωγή της παραγωγής κολλαγόνου, ενισχύοντας τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Με τον ορό αντιγήρανσης Mey V.I.P. C complex το δέρμα παραμένει λαμπερό και υγιές.