Άρθρα

Λιπαρό δέρμα; Tips για να βελτιώσετε την επιδερμίδα σας!

Ένα λιπαρό δέρμα απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία προκειμένου να δείχνει υγιές και λαμπερό. Η καθημερινή περιποίηση και ενυδάτωση έχει καθοριστικό ρόλο για μια λιπαρή επιδερμίδα καθώς αποτελεί τη μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Λιπαρό δέρμα: Πού οφείλεται;

Λιπαρό θεωρείται το δέρμα όπου η λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων δεν είναι σωστή με αποτέλεσμα να παράγεται μεγάλη ποσότητα σμήγματος. Οι σμηγματογόνοι αδένες βρίσκονται κάτω από τους πόρους του δέρματος και φροντίζουν για τη διατήρηση της υγείας και της ενυδάτωσης του προσώπου. Όταν οι αδένες είναι υπερβολικά ενεργοί, παράγεται περισσότερο σμήγμα από το φυσιολογικό με αποτέλεσμα το δέρμα να εκκρίνει περισσότερη λιπαρότητα.

 

Πώς καταλαβαίνουμε ότι ένα δέρμα είναι λιπαρό;

Η λιπαρότητα του δέρματος γίνεται αντιληπτή από τη γυαλάδα που παρουσιάζει η επιδερμίδα μας. Αυτό είναι και το πρώτο σύμπτωμα με το οποίο εμφανίζεται. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα τότε υπάρχει κίνδυνος οι πόροι του δέρματος να φράξουν με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν μαύρα ενοχλητικά και αντιαισθητικά στίγματα κυρίως στη μύτη, το πηγούνι και το μέτωπο. Ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος έχει την τάση, στην εφηβική κυρίως ηλικία αλλά και αργότερα, να παρουσιάζει σπυράκια ακμής κάνοντας το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.

 

Πώς αντιμετωπίζεται ένα λιπαρό δέρμα;

Κύριος στόχος για την αντιμετώπιση ενός λιπαρού δέρματος είναι να ελαχιστοποιηθεί η υπερβολική παραγωγή σμήγματος, η οποία ευθύνεται για όλα τα δυσάρεστα σημάδια στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού αλλά και μακιγιάζ.

 

Σημαντικά tips για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας:

  • Πλύσιμο προσώπου πρωί και βράδυ
  • Επιλογή προϊόντων χωρίς λάδι
  • Χρήση ενός απαλού και αφρώδους σαπουνιού για το πλύσιμο του προσώπου
  • Χρήση καθαριστικών χωρίς λάδι και αλκοόλ
  • Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας σε καθημερινή βάση
  • Χρήση αντιηλιακού καθημερινά και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες
  • Επιλογή μακιγιάζ με βάση το νερό χωρίς λάδι

Καθαρισμός και ενυδάτωση των λιπαρών επιδερμίδων με τα προϊόντα της Mey

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η επιλογή προϊόντων για την καλύτερη ενυδάτωση και τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας αποτελεί βασικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας. Τα προϊόντα της Mey of Switzerland εξασφαλίζουν την καλύτερη θεραπεία για τη λιπαρότητα και προσδίδουν βαθιά θρέψη, ενυδάτωση και αναζωογόνηση με καταπραϋντικές ιδιότητες.

 

Mey Pure Action Matt Emulsion:

Η Mey – Pure Action Matt Emulsion είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό γαλάκτωμα με δραστικά συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η σύνθεση της με έλαιο φουντουκιού και εκχύλισμα ριζών αρκτίου αναζωογονούν, τονώνουν και απαλύνουν την επιδερμίδα.

 

Mey Balancing Cream:

Η Mey Balancing Cream αποτελεί μία ενυδατική κρέμα με θρεπτικά συστατικά που μειώνουν την υπερβολική έκκριση του σμήγματος. Ο συνδυασμός των α-υδρόξυ οξέων και του σαλικυλικού οξέος αναστέλλει τη φλεγμονή, ενυδατώνει και ανανεώνει.

Mey Balancing Foaming Cleanser:

Ο Mey Balancing Foaming Cleanser είναι ο ιδανικός αφρός καθαρισμού για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα. Είναι εμπλουτισμένος με δραστικά συστατικά όπως τα α-υδρόξυ οξέα, τα οποία χαρίζουν την αίσθηση βαθιάς καθαρότητας και αναζωογόνησης.

Mey Savon Liquide Purifiant:

Το Mey Savon Liquide Purifiant αποτελεί ένα απαλό σαπούνι καθαρισμού που συνδυάζει τις απολεπιστικές ιδιότητες των β-υδρόξυ οξέων με τις ιδιότητες ενυδατικών/απαλυντικών παραγόντων. Σε συνδυασμό με το εκχύλισμα Propolis είναι ιδανικό για λιπαρά δέρματα καθώς αναστέλλει την έκκριση του σμήγματος και ενυδατώνει σε βάθος.