Άρθρα

Ριζική αντιμετώπιση των δυσχρωμιών λόγω γήρανσης με τα προϊόντα της Mey of Switzerland

Η γήρανση είναι ένα σύνθετο βιολογικό φαινόμενο που οφείλεται στην επίδραση ενδογενών και εξωγενών παραγόντων. Πρόκειται για μία αναπόφευκτή, φυσιολογική διεργασία που σχετίζεται με το χρόνο και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες.

Όσο μεγαλώνουμε αλλοιώνονται και παραμορφώνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, χάνοντας τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια της νεανικότητας.

 

Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει την ικανότητα της να διατηρεί τα αναγκαία επίπεδα υγρασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ταυτόχρονα μειώνεται και το υαλουρονικό οξύ που παράγει από μόνη της η επιδερμίδα μας, έχοντας ως συνέπεια την κακή ενυδάτωση και χαλάρωση του δέρματος.

Όλα αυτά είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό να συμβαίνουν γιατί κατά τη διάρκεια της γήρανσης μειώνεται αισθητά ο κυτταρικός μεταβολισμός και δεν ανανεώνονται οι ιστοί του δέρματος.

Με λίγα λόγια, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, μετατρέπεται σε ξηρό, θαμπό, τραχύ και γεμάτο ρυτίδες. Παράλληλα, εμφανίζονται δυσχρωμίες στα σημεία που εκτίθενται σε μεγαλύτερο βαθμό στην ηλιακή ακτινοβολία.

 

Ποιες είναι οι αιτίες δημιουργίας δυσχρωμιών στην επιδερμίδα;

 

Ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την όψη της επιδερμίδας είναι η υπεριώδης ακτινοβολία. Στην πλειοψηφία των ατόμων η εμφάνιση ρυτίδων και δυσχρωμιών οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το στάδιο της γήρανσης είναι ο κύριος αιτιολογικός παράγοντας για την παραμόρφωση του προσώπου τους. Ωστόσο, αυτό δεν ευσταθεί καθώς η φροντίδα του προσώπου και γενικότερα του δέρματος μας έχει καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της επιδερμίδα μας.

Μία άλλη αιτία πρόωρης γήρανσης είναι το κάπνισμα καθώς έχει αποδειχθεί πως επηρεάζει αρνητικά το κολλαγόνο. Επίσης, ρυτίδες και άλλες βλάβες στο δέρμα μπορεί να προκληθούν από την μόλυνση της ατμόσφαιρας, την κακή διατροφή και το άγχος.

 

Πώς αντιμετωπίζονται οι δυσχρωμίες γήρανσης;

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι δυσχρωμίες και γενικότερα τα σημάδια γήρανσης δεν αποτελούν κίνδυνο και δεν προκαλούν προβλήματα υγείας. Η θεραπεία δεν είναι απαραίτητη αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί για αισθητικούς λόγους.

Επομένως, αν κάποιος επιθυμεί να ξεφορτωθεί τις ατέλειες που έχουν παρουσιαστεί και να βελτιώσει την εμφάνιση του μπορεί να απευθυνθεί σε έναν ειδικό δερματολόγο. Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπείες όπως: συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα ή ιατρικές επεμβάσεις που μπορούν να αφαιρέσουν ή να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης.

Συζητήστε με τον γιατρό σας και ακολουθήστε την καλύτερη θεραπεία για εσάς.

 

 

Αντιμετώπιση των δυσχρωμιών με τα προϊόντα της Mey of Switzerland

 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί η προσωπική φροντίδα της επιδερμίδας μας έχει καθοριστικό ρόλο. Επομένως, η επιλογή των σωστών δερματολογικών προϊόντων είναι υψίστης σημασίας. Η Mey of Switzerland διαθέτει για σας την ιδανική σειρά προϊόντων για την καταπολέμηση των δυσχρωμιών και γενικότερα των σημείων γήρανσης.

 

MEY Eclaircissante Cellulaire Cream

 

Αποτελεί την ιδανική λευκαντική κρέμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διαταραχών μελάχρωσης.

Διαθέτει τον εξαιρετικά δραστικό συνδυασμό συστατικών που προλαμβάνουν τη δημιουργία νέων κηλίδων και πανάδων.Ο συνδυασμός των α-arbutin και sucrose dilaurate-pea extract εμποδίζουν την παραγωγή μελανίνης προωθώντας τη λεύκανση του δέρματος.

 width=

 

MEY AHA Complex Cream

 

Πρόκειται για μία αντιγηραντική κρέμα νυκτός που συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενυδάτωση, ανανέωση και μείωση των δυσχρωμιών της επιδερμίδας.

Περιέχει γλυκολικό οξύ που προσφέρει ενυδατικές, συσφικτικές και λειαντικές ιδιότητες προσδίδοντας ένα λαμπερό δέρμα χωρίς δυσχρωμίες.

 width=

 

MEY Deep Smoothing & Cell Renewal Lotion

 

Είναι ένα απαλό αλλά απολεπιστικό διάλυμα που συνδυάζει ιδανικά τις εξαιρετικές ιδιότητες των α-υδροξυ οξέων και των β-υδροξυ οξέων.

Επιπλέον, το σύμπλεγμα υδατανθράκων που περιέχει είναι ιδιαίτερα ουσιαστικό για το δέρμα καθώς έχει την ιδιότητα να διατηρεί τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα και να μειώνει την αίσθηση του καύσου.

 

 width=