Άρθρα

Ροδόχρους Νόσος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι η ροδόχρους νόσος;

Η ροδόχρους νόσος είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με χαρακτηριστική εικόνα το έντονο κοκκίνισμα του προσώπου, ιδιαίτερα στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

Η ροδόχρους νόσος παρατηρείται συνηθέστερα σε άτομα με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά και δέρμα, μετά τα 30 έτη. Επίσης, παρότι παρατηρείται και στα δύο φύλα, οι γυναίκες φαίνεται να νοσούν σε μεγαλύτερο ποσοστό.

 

Πως εκδηλώνεται η ροδόχρους νόσος;

Η ροδόχρους νόσος χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια εξάρσεων και υφέσεων. Επίσης, μπορεί να είναι παροδική, επαναλαμβανόμενη ή επίμονη. Ο ασθενής αποκτά αυξημένη ευαισθησία στις μεταβολές της θερμοκρασίας, που εκδηλώνεται μέσω συχνών εξάψεων, μόνιμο ερύθημα, ρινοφύμα (διόγκωση της μύτης), διόγκωση των βλεφάρων, ξηρότητα/ λιπαρότητα του δέρματος, τελεαγγειεκτασία (ευρυαγγείες) και φλεγμονώδεις αλλοιώσεις, υπό την μορφή επιφανειακών κυστιδίων και φλύκταινων (φυσαλίδες με πύον). Επίσης, η ανοχή στον ήλιο ελαχιστοποιείται. Μάλιστα, η ροδόχρους νόσος φαίνεται να επηρεάζει και τα μάτια, καθώς συχνά οι ασθενείς αναφέρονται σε αίσθηση καύσου στα μάτια, κνησμό στα βλέφαρα, κερατίτιδα, επιπεφυκίτιδα και βλεφαρίτιδα.

 

Από τι προκαλείται η ροδόχρους νόσος;

Τα αίτια της ροδόχρους νόσου, είναι άγνωστα, αλλά μοιάζει να σχετίζονται με :

Γενετικούς παράγοντες: Κληρονομικότητα

Περιβαλλοντικούς παράγοντες: Ηλιακή ακτινοβολία

Αγγειακούς παράγοντες

Φλεγμονώδεις παράγοντες: Διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως τα ακάρεα Demodex

Ακατάλληλα Καλλυντικά

Συγκεκριμένα φάρμακα που προκαλούν αγγειοδιαστολή

Ανωμαλία της τριχοσμηγματογόνου μονάδος

Γαστρεντερικές διαταραχές: Helicobacter pylori

 

Ροδόχρους Νόσος: Επιβαρυντικοί παράγοντες

 

Η Ροδόχρους Νόσος σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με διάφορες συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Το πικάντικο φαγητό, τα ζεστά ροφήματα, η καφεΐνη, το αλκοόλ, τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος με αλκοόλη ή αμαμηλίδα, η υψηλή θερμοκρασία, η έκθεση στον ήλιο, η σάουνα, το άγχος και ο θυμός, φαίνεται ότι επηρεάζουν την συμπτωματολογία της νόσου σε μεγάλο βαθμό.

Πως αντιμετωπίζεται η Ροδόχρους Νόσος;

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της Ροδόχρους Νόσου. Για τον λόγο αυτό, συνίσταται η αντιμετώπιση της συμπτωματολογίας.

 

Η εταιρία Dekaz, με κυρίαρχη θέση στον χώρο των δερμοκαλλυντικών προϊόντων, μας συστήνει την ROSALIQUE 3 IN 1 ANTI-REDNESS MIRACLE FORMULA SPF 50 30ml, η οποία είναι μια κρέμα κάλυψης, περιποίησης και προστασίας από UVA & UVB ακτινοβολία, για ευαίσθητα και με-ερυθρότητα δέρματα.

Το μυστικό της επιτυχίας της ROSALIQUE είναι η στοχευμένη φόρμουλα που περιέχει, για άμεση, απαλή και μακράς διάρκειας βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας με μικροκάψουλες που δρουν ενάντια στην ερυθρότητα, μαζί με συστατικά, όπως:

Α-βισαβολόλη : Αντιφλεγμονώδης παράγοντας που μειώνει την ερυθρότητα

Άλατα Ζεόλιθου : Καταπραΰνουν το δέρμα

Προβιταμίνη Β5 : Συμβάλλει στην θρέψη του δέρματος

Βούτυρο καριτέ: Ενισχύει τη φυσική ικανότητα του δέρματος για επιδιόρθωση και αναγέννηση

Η Κρέμα ROSALIQUE είναι μη-φαγεσωρογόνος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως foundation ή concealer. Επίσης, παρέχει πλήρη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς περιέχει δείκτη προστασίας SPF50.ROSALIQUE 443x558