Άρθρα

Mey of Switzerland: Ανακαλύψτε προϊόντα για την αντιμετώπιση της ξηρότητας

Η εμφάνιση του νέου κορονοϊού covid-19 έχει οδηγήσει τους περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα αντισηπτικά στην καθημερινότητα τους, από τη στιγμή που ο ιός προλαμβάνεται με την καλή απολύμανση των χεριών και των επιφανειών. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην εμφάνιση της ξηροδερμίας, ειδικότερα όταν το άτομο έχει κάποια προδιάθεση ή ευαισθησία στο δέρμα του, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε δερματίτιδα ήπιας ή έντονης μορφής.

Ο κορονοϊός covid-19 μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά με απολυμαντικά που περιέχουν:

  • Αλκοόλ σε περιεκτικότητα τουλάχιστον 70%
  • Χλώριο σε συγκέντρωση 0,1%
  • Υπεροξείδιο του υδρογόνου σε περιεκτικότητα 0,5%

Πώς εκδηλώνεται η δερματίτιδα;

Το πρόβλημα της δερματίτιδας από τη χρήση των αντισηπτικών, μπορεί να εμφανιστεί κυρίως από τη συχνή κι επαναλαμβανόμενη χρήση τους. Τα κύρια συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται είναι:

  • Η ξηρότητα
  • Ο ερεθισμός
  • Ο κνησμός
  • Τα «σκασίματα» στο δέρμα
  • Η αιμορραγία κι ο πόνος

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπιας μορφής έως πολύ έντονης.

Πώς θα καταπολεμηθεί η ξηρότητα;

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην καταπολέμηση της ξηρότητας και των υπολοίπων συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανίζει η δερματίτιδα.

Ξεχωρίσαμε κάποιες ενυδατικές κρέμες που θα καταφέρουν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την έντονη ξηρότητα και τους ερεθισμούς.

 

Mey Calmosin Dermo-Comforting Cream

Αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν με καταπραϋντική δράση, ιδανικό για ευαίσθητα δέρματα που εμφανίζουν ερύθημα. Συνδυάζει συστατικά με καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες, που δρουν από κοινού ενάντια στο αίσθημα τραχέος δέρματος.

MEY CALMOSIN DERMO – COMFORTING CREAM

Mey Cream Urea 15%

Το προϊόν αποτελεί ιδανική λύση για την έντονη ξηροδερμία κι αφυδάτωση που προκαλούν από εξωγενείς (όπως είναι τα αντισηπτικά) κι ενδογενείς ( όπως είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος) παράγοντες. Οι μαλακτικές κι ενυδατικές της ιδιότητες την καθιστούν άριστα ανεκτή από την επιδερμίδα. Περιέχει Urea σε ποσοστό 15%, συστατικό γνωστό για τις έντονα ενυδατικές του ιδιότητες, το οποίο έχει την ικανότητα να συγκρατεί πολλαπλάσιες ποσότητες του βάρους του σε νερό. Παράλληλα, οι ιδιότητες της κρέμας συμπληρώνονται από την Panthenol που περιέχει, καθώς διαθέτει ενυδατικές, απαλυντικές και προστατευτικές ιδιότητες.

MEY CREAM UREA 15%

Mey Moisturizing Body Balm

Αποτελεί ένα ενυδατικό balm για όλο το σώμα, το οποίο περιποιείται τις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Το βασικό δραστικό συστατικό του αποτελείται από ένα φυτικό σύμπλεγμα, το οποίο περιποιείται και προστατεύει την ερεθισμένη επιδερμίδα (εκχύλισμα cardiospermum halicacabum), προσφέρει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό χάρη στο στεαριδονικό οξύ (ω-3 λιπαρό οξύ) που περιέχει το έλαιο σπόρων echium plantagineum και θρέφει την επιδερμίδα χάρη στις φυτοστερόλες, τοκοφερόλες και το σκουαλένιο που περιέχονται στο έλαιο σπόρων helianthus annuus.