Άρθρα

Αντιμετωπίστε την εποχική τριχόπτωση με την σειρά Epicrin

Τι ορίζουμε ως εποχική τριχόπτωση;

Το φθινόπωρο, όπως και η άνοιξη, είναι οι δύο εποχές, οι οποίες είναι πλήρως συνυφασμένες με την εποχική τριχόπτωση! Είναι οι εποχές κατά τις οποίες, οι περισσότεροι από εμάς, ακόμη και αν χαρακτηριζόμαστε από δυνατά μαλλιά, αναρωτιόμαστε αν θα μείνουμε φαλακροί μέχρι να περάσει αυτή η περίοδος.

Η εποχική τριχόπτωση, ονομάζεται έτσι, καθώς διαρκεί περίπου δύο μήνες και στην συνέχεια σταματάει. Ωστόσο, αν το φαινόμενο διαρκέσει, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με έναν δερματολόγο.

Γιατί συμβαίνει η εποχική τριχόπτωση;

Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι μεταβατικές περίοδοι μεταξύ του χειμώνα και του καλοκαιριού, κατά τις οποίες, ο οργανισμός προσπαθεί να προσαρμοστεί. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένας άνθρωπος χάνει την ημέρα περίπου 50 τρίχες. Ωστόσο, μέχρι τις 100 τρίχες την ημέρα, θεωρείται φυσιολογικός αριθμός τριχών. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, παρατηρείται μια εκτόξευση του συγκεκριμένου αριθμού απώλειας μαλλιών που μπορεί να φτάσει και αρκετά πάνω από τις 100 τρίχες την ημέρα.

Η απάντηση είναι ότι τα μαλλιά μας ανανεώνονται και υπάρχουν εποχές κατά τις οποίες μπορεί μεν να έχουμε έντονη τριχόπτωση, αλλά και εποχές κατά τις οποίες έχουμε μεγάλη αύξηση της ανάπτυξης των μαλλιών, όπως για παράδειγμα ο μήνας Ιούλιος. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, τα μαλλιά έχουν την τάση να πληθαίνουν κατά τους θερινούς μήνες, προκειμένου να προστατέψουν το τριχωτό της κεφαλής, από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να αντιμετωπίσουν την εποχική τριχόπτωση;

Παρόλο που όπως είπαμε, η τριχόπτωση αυτή είναι παροδική και αναστρέψιμη, πέρα από υπομονή, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε προκειμένου να την περιορίσουμε. Μια καλή και εύκολη ιδέα, είναι να αυξήσουμε τις πρωτεΐνες στην διατροφή μας αυτήν την περίοδο, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα ψάρια και στο κόκκινο κρέας. Ο λόγος που η πρωτεΐνη βοηθάει στην θρέψη της τρίχας, έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι οι τρίχες μας, στο μεγαλύτερό τους ποσοστό, αποτελούνται από πρωτεΐνη.

Μια ακόμη πιο αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης, είναι να χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός από συμπληρώματα διατροφής και ειδικά σαμπουάν, εξειδικευμένα για την τριχόπτωση. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί το συμπλήρωμα διατροφής EPICRIN CAPSULES, το οποίο προστατεύει και αναζωογονεί τα μαλλιά, ενώ ενισχύει παράλληλα και τα νύχια.

Βασικό συστατικό του συμπληρώματος διατροφής EPICRIN CAPSULES είναι ο ψευδάργυρος, ο οποίος απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό. Ο ψευδάργυρος, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά:

  • Αναστέλλουν το μηχανισμό πρόκλησης φλεγμονωδών διεργασιών στο τριχωτό της κεφαλής
  • Επιβραδύνουν αποτελεσματικά την υπερπαραγωγή κυττάρων
  • Επαναφέρουν στα μαλλιά και στο δέρμα τη βιολογική τους ισορροπία
  • Ρυθμίζουν την έκκριση του σμήγματος

 

 

Η δράση του συμπληρώματος διατροφής EPICRIN CAPSULES, δεν περιορίζεται μόνο στις ιδιότητες του ψευδαργύρου, αφού περιέχει και το συστατικό Biotin, το οποίο συντελεί στην αύξηση της τριχοφυΐας του τριχωτού της κεφαλής. Ακόμη, το συστατικό L- Cystein θρέφει αποτελεσματικά το θύλακα της τρίχας. Τέλος, ο συνδυασμός των συστατικών Dexpanthenol και Wheat Germ Oil συμβάλλει με την αντιοξειδωτική και αναπλαστική του δράση, στο σχηματισμό νέων κυττάρων.

 

epicrin-capsules

 

 

 

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, συνίσταται και η χρήση του εξειδικευμένου σαμπουάν EPICRIN SHAMPOO 200ml της ίδιας σειράς προϊόντων, το οποίο διαθέτει τον ίδιο συνδυασμό συστατικών με τις κάψουλες. Γιατί η υγεία και η ομορφιά μπορεί να ξεκινάει από μέσα μας, αλλά ενισχύεται και εξωτερικά. Το EPICRIN SHAMPOO μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά και όχι μόνο στις περιόδους της εποχικής τριχόπτωσης. Είναι επίσης κατάλληλό για αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Χάρη στην πανίσχυρη σύνθεσή του, μπορεί να αντιμετωπίσει και άλλες διαταραχές του τριχωτού της κεφαλής, όπως πιτυρίδα, σμηγματόρροια, ξηρότητα και κατεστραμμένα μαλλιά από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες.

 

 

EPICRIN