Άρθρα

Ήλιος, πώς να τον απολαύσετε χωρίς φόβο

Η αίσθηση του καλοκαιρινού ήλιου είναι αναμφισβήτητα μοναδική και όλοι αφήνονται σε αυτή. Όσο όμως τον απολαμβάνουμε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε την υγεία του δέρματος μας. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να γίνουν πολύ βλαβερές για την επιδερμίδα μας και να αφήσουν ανεπανόρθωτα σημάδια. Συνεπώς, κατά την έκθεση μας στον ήλιο, θα πρέπει όλοι να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

 

Συμβουλές για ασφαλή έκθεση στον ήλιο

Προκειμένου να απολαύσετε τα οφέλη του ήλιου με ασφάλεια και χωρίς φόβο, φροντίστε τα εξής:

  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο το μεσημέρι

Οι μεσημεριανές ώρες, 12:00 – 16:00, είναι οι πιο επικίνδυνες. Σε περίπτωση που εκτεθείτε αυτές τις ώρες της ημέρας, φροντίστε για την αποτελεσματική αντηλιακή σας προστασία και καλυφθείτε φορώντας καπέλο, ρούχα και γυαλιά.

 

  • Εξασφαλίστε αποτελεσματική αντηλιακή προστασία

Η εφαρμογή του αντηλιακού δεν θα πρέπει ποτέ να παραμελείται. Φροντίστε να εφαρμόζετε επαρκή ποσότητα αντηλιακού, τόσο όταν βρίσκεστε στην παραλία, όσο και κατά την μετακίνηση σας στην πόλη. Η Mey ΒΒ Cream SPF 25 είναι η ιδανική αντηλιακή κρέμα για τις ημέρες που βρίσκεστε στην πόλη, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για makeup. Η κρέμα ΒΒ της Mey προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ενώ παράλληλα προσφέρει ομοιόμορφη όψη και ελαφριά κάλυψη και συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Για την αποτελεσματική προστασία σας από τον ήλιο, θα πρέπει να εφαρμόζεται την αντηλιακή κρέμα τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έκθεση σας. Σε περίπτωση που κάνετε μπάνιο στη θάλασσα ή ιδρώσετε θα πρέπει να ανανεώσετε πιο άμεσα το αντηλιακό.

 

  • Επιλέξτε την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα

Η επιλογή της αντηλιακής κρέμας θα πρέπει να είναι βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις κάθε τύπου επιδερμίδας. Τα πρωτοποριακά αντηλιακά των Mey και Rosalique ανταποκρίνονται πλήρως σε κάθε ανάγκη ηλιοπροστασίας. Η αντηλιακή κρέμα Mey Sun Care Cream medium protection SPF 25 προστατεύει την επιδερμίδα από τα ηλιακά εγκαύματα που προκαλεί η ακτινοβολία UVB, η Mey Sun Emulsion Very High Protection SPF 50+ ελαχιστοποιεί τις επιβλαβείς επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και αντιμετωπίζει τις χρωματικές διαταραχές του δέρματος. Η Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF 50 διαθέτει μια στοχευμένη φόρμουλα, ιδανική για υπερευαίσθητα και με τάση για ερυθρότητα δέρματα. Η ιδιαίτερη σύσταση της σε α-βισαβολόλη και ζεόλιθο καταπολεμούν την ερυθρότητα.

 

  • Αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο

Προφυλαχτείτε από τον ήλιο παραμένοντας σε σκιερό μέρος και αποφεύγοντας την ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες.

 

  • Φροντίστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας

Η πολύωρη παραμονή στη θάλασσα μπορεί να αφυδατώσει τον οργανισμό αλλά και να προκαλέσει θερμοπληξία. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε συχνά νερό ή χυμό προκειμένου να παραμένετε ενυδατωμένοι.